luni, 3 iunie 2019

Critica si judecata

Am inceput sa citesc din ce in ce mai multe articole si carti care ataca traditia hindusa. Din ce am citit cei care au scris acele afirmatii au intrat un pic in contact cu niste secte si nu au stiut sa vada adevarul. Va spun sincer ca m-am enervat foarte tare cand am vazut asta si am simtit ca trebuie sa scriu un articol despre asta. 

In acele articole era atac ca asanele/posturile/exercitiile din Hatha Yoga fac multe probleme de sanatate. Prima mea intrebare catre acele persoane  ar fi ei au practicat? raspunsul va fi nu...au citit articole despre oameni care au practicat. As avea o intrebare pt cei care au practicat au avut un  maestru, au urmat sfaturile acelui maestru ? sau au facut de capul lor?
Chiar cunosc o persoana care a vrut sa obtina anumite efecte si a stat prea mult si a ajuns sa se opereze insa chiar el a cunoscut ca din prostia lui a stat atat de mult si nu instructoarea i-a spus sa stea atat de mult in acea postura.
DECI MARE ATENTIE LA PROSTIA UMANA- daca cineva face ca asa ii taie capu va atrage consecintele.

As mai vrea sa fac o comparatie bine meritata, asanele sunt exercitii fizice....de aici incepe si povestea mea cand am fost la scoala am facut sport si ne-au invatat cum sa facem exercitii, nu cum sa le facem corect. Insa dupa multi ani m-am dus la o sala de exercitii si acolo am descoperit ceva, genoflexiunile nu se fac asa cum am invatat la scoala ci genunchii nu trebuie sa depaseasca degetele de la picioare si coloana sa fie inclinata un pic (parca 45 grade) si sa fie dreapta....cum faceam noi la scoala trebuia spatele sa fie drept nu se inclina deloc si aplecarea noastra in jos depasea degetele. Recunosc ca asa gresit am facut acest simplu exercitiu...acum am aflat ca daca il practici asa vei avea probleme cu genunchii si daca coloana nu este dreapta si inclinata vei avea probleme cu coloana. Sa nu mai spun ca femeile care poarta o geanta pe umar (un simplu gest) va avea probleme cu umarul/oasele acelui umar si cu coloana. Deci nu mai judecati imediat ceva daca nu puteti vedea imaginea de ansambul.

Deci problema este aceasi fie ca faci exercitii simple sau cele din Hatha Yoga pot aparea probleme de sanatate la fel de bine cum ne si ajuta sa fim sanatosi.

Alta chestie care ma enerveaza este critica si judecata, el apar din frica ca doar adevarul lor este ce suprem.
Sunt atat de multe credinte in ziua de azi care gresesc foarte mult si oamenii nu au habar. Nu mai zic de faptul ca multi se considera credinciosi insa sunt foarte rai cu ceilalti ca nu au aceasi credinta, critica si judeca pe ceilalti.

Un exemplu este ca majoritatea credinciosilor cred intr-o lege data de un Papa a spus ca "ZIUA DOMNULUI DE REPAUS SA FIE DUMINICA" vin in intampinarea voastra si sa imi spuneti unde gasiti voi ca ISUS a spus ca aceasta zi sa fie? Daca citim vechiul testament spune de multe ori ca "ZIUA DOMNULUI ESTE SABATUL". Cat timp Isus a trai nu a spus ca Ziua Domnului sa se schimbe si nici apostolilor care s-a aratat in repetate randuri nu le-a spus sa schimbe asta....deci concluzia o trageti voi singuri.

Vreau sa ramana in mintea voastra ceva important nu mai criticati si judecati pe ceilalti, daca a-ti fi fost in aceleasi circumstante ar fi fost la fel. Daca va nasteati in India sansele sa fiti hindus ar fi foarte mari. Daca o religie are multe adevaruri, si una gresita nu o judecati. Judecata este a lui Dumnezeu, nu trebuie sa fie a noastra personala. Isus ne-a dat o porunca NOUA " Să vă iubiţi unul pe altul. Pre­cum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii ( Ioan 13, 34-35)".  

Inainte de a spune spune ceva sau de a scrie ceva va rog sa va puneti aceasta simpla intrebare " ceea ce vreau eu sa spun/scriu aduce pace, iubire sau critica, judecata, dezbinare? 

Alte intrebari: Ceea ce spun eu construieste ceva sau darama ceva care era adevarat?  Chiar cunosti adevarul  suprem sau este doar o idee in capul tau si crezi ca vine de la Dumnezeu? 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu